Lady Ginny, First of Her Name

Kun olin pieni, mun vanhemmat kertoili mulle tarinoita edesmenneestä kissastaan. Mustavalkoinen Himskatti-kolli oli ollut mitä ilmeisimmin eläväinen tapaus, joka toi kotiin milloin pyydystämiään myyriä, milloin ”frendejä”, kuten äiti asian ilmaisi. Pikku-Heljä rakasti noita tarinoita. En tiedä minkä ikäinen olin kun totesin, että mäkin haluan oman kissan, mutta varmasti alle kouluikäinen.

Kun elämäntilanne vihdoin oli sellainen, että kämppään sai ottaa lemmikin ja tilanne oli muutenkin vakaa, niin alkoi kissan etsintä. Vähän kiven alla ne tuntuivat olevan; Ginnynkin kohdalla kävi niin, että olimme ensin kyselleet sen veljestä. Vastaukseksi tuli, että kiinnostuneita on paljon. Sitten, sateisena sunnuntaina, tulikin yhtäkkiä viesti, että täällä olisikin vielä tyttöpentu vapaana: vieläkö olette kiinnostuneita? No voi kyllä!

Pienenä oli korvilla kokoa suunnilleen enemmän kuin loppukissalla.

Niin se karvavauva sitten tuotiin kotiin, ja hän osoittautui hyvin seuralliseksi ja vilkkaaksi tapaukseksi. Harry Potterista valittu nimi Ginny sopi rämäpäiselle pikkuneidille kuin nenä päähän. Ensimmäistä kertaa hänet käytettiin eläinlääkärillä kolmen viikon jälkeen, kun riehuminen oli kaatanut jalkalampun ja venäyttänyt kisun takajalan.

Hyvin pian kävi myös ilmeiseksi, että tämä ei ole mikään siisti kissa. Vaikka laatikolla käyminen oli tuttu juttu ja se hoidettiin aina mallikkaasti, niin sieltä poistuminen muistutti hiekkamyrskyä. Katollinen hiekkalaatikko tuli taloon vain pari viikkoa kissan jälkeen, ja palvelee yhä ylhäisyyden yksityisenä saniteettitilana. Möyrimisen ja hiekan heittelyn ääni on mulle arkipäivää, ja säännöllisesti saankin olla lakaisemassa kissanhiekkaa laatikon edustalta (ja myös muualta kämpästä, mukaan lukien omat jalkapohjani). Myös syömiseen Ginnyllä on ihan oma taktiikkansa. Ruoka otetaan tassulla kupista lattialle, sitten syödään osa ja loput jätetään lojumaan, tai roiskitaan pitkin ja poikin. Kuivaruoan kanssa tämä on harmitonta, mutta kun märkäruokaroiskeet alkoivat peittää keittiön seinää yli metrin korkeuteen, neiti siirrettiin ruokailemaan kylpyhuoneeseen.

Pentuaikojen mielenilmaus. Oltiin ilmeisesti liian kauan poissa kotoa.

Vallaton, suuri persoona, jota kutsun nimellä Johtaja. Sitä on Ginny. Sotkemisen ja riehunnan ohella hän kuitenkin leimautui heti alusta muhun, ja varsinkin nyt kun asutaan kahdestaan, on meillä tietyt päivärutiinit joista pidetään kiinni. Kun tulen töistä, Ginny on ovella vastassa. Hiljattain tästä on muodostunut tapa pitää heti välittömästi johtoryhmän palaveri. Näissä Hyvin Tärkeissä kokouksissa rapsutetaan ja kehrätään paljon ja alamaisen stressikäyrä lähtee jyrkkään laskuun. Iltaisin kun menen nukkumaan, Ginny tulee mun rinnan päälle kerälle makaamaan ja kehräämään. Hän on siinä aikansa ja häipyy sitten yöllisiin tehtäviinsä, tai siirtyy suoraan omalle tyynylleen nukkumaan. Hänen tyynynsä on sängyssä mun tyynyn jatkona. Ennen kuin keksin puolivahingossa alkaa pitää sitä siinä, heräsin monesti aamuisin kolme kiloa kissaa karvahattuna päässäni, neiti kun tuli sitten mun tyynylle.

Iltariehu käynnissä. Mä en edes muista millaista oli, kun matot pysyi siinä mihin ne laitettiin.

Ensi kuussa tulee täyteen neljä vuotta mun ja Ginnyn yhteiseloa. Vaikka tämä elikko toisinaan muistuttaa enemmän oravan ja mölyapinan risteytymää kuin kissaa, en sitä mihinkään vaihtaisi! Ginny on mun toteemieläin ja ihan parhaita juttuja mun elämässä. Sanotaan, että koira muistuttaa omistajaansa. Miksei siis kissakin? Tätä kirjoittaessani tuli nimittäin mieleen, että on tämä kissakin aikamoinen oman elämänsä supersankari. Blogissa tulette kuulemaan Hänen Ylhäisyytensä kuulumisia myös jatkossa! 🐾

1 vastaus artikkeliin “Lady Ginny, First of Her Name”

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s